Over ...


Over de Site

Tot voor kort had ik een About.ME pagina welke in feite het zelfde is als deze pagina, omdat ik zaken graag in eigen hand wilde hebben en sommige mogelijkheden gewoonweg ontbraken besloot ik een kleine Wordpress site online te zetten. Al gauw bleek dat Wordpress te overdreven is voor het geen wat ik allemaal wil. En zo besloot ik deze website in elkaar te knutselen met als basis GetBootstrap.

Eigenlijk was het doel om hooguit wat verwijzingen te maken naar mijn socialmedia accounts, al gauw kwam er een soort-van blog bij, werd een pagina toegevoegd met muziek die ik speel en opgenomen heb en wat projecten waarmee ik bezig geweest ben.

g.schorelweb.nl is dus een verzameling aan content die "ik" de moeite waard vind om te plaatsen.


Over SchorelWeb

SchorelWeb is de naam die ik sinds 2019 actief ben gaan gebruiken op het internet. Of het nu op Facebook, Twitter of welke andere socialmedia platform dan ook is.

SchorelWeb is op 17 december 2007 door mij geregistreerd.

SchorelWeb staat eigenlijk voor mijn achternaam en Web, ach... je snapt het wel :-))


Techniek

De website is geschreven in PHP en gebruikt MySQL (MariaDB) als database voor die dingen die benodigd zijn. Her en der wordt tevens gebruik gemaakt van javascript.

Voor de grafieken bij SafeDNS, Netwerk en de Slimmemeter wordt Munin gebruikt, gewoon omdat deze toch al voor diverse zaken wordt gebruikt.

Web ruimte

De website wordt gehost op een Dedicated Server zoals in feite al jaar en dag het geval is. Handig want dit biedt vele mogelijkheden, zoals back-ups maken van belangrijke bestanden bij mij thuis - om maar iets te noemen.

Deze website is bijvoorbeeld voorzien met de TLS v1.3 beveiligingsencryptie, en SSLv1, SSLv2, SSLv3, TLS v1.0 en TLS v1.1 worden niet meer ondersteund. Iets dat bij veel webhosting providers vandaag de dag nog vaak het geval is. Dit zelfde geldt ook voor e-mail, maar... mocht een verzender toch gebruik maken van de verouderde beveiligingen, worden e-mails alsnog aan mij bezorgd dankzij een fallback mailserver.

Deze website draait op één van onderstaande servers, waarbij beide servers volledig in eigen beheer zijn. Let wel! Servers draaien beide onder het Debian Linux besturingssysteem (niet vergelijkbaar met Windows dus) :-)))


Over... Servers