Installatie zonnepanelen


 Plaatsing:
  Categorie: Blog

Installatie zonnepanelen20 april 2020 was het zover en is de woning voorzien van zonnepanelen.

Sungevity was lekker op tijd aanwezig en leverde om 11:30 de hele boel op, helaas werd hierbij niet medegedeeld dat er na ongeveer een week een e-mail zou worden gestuurd met allerhande aan informatie over de omvormer.Ook ontbrak na de installatie de verzegeling van de hoofdzekering. Zo'n 6 weken later is eindelijk een afspraak gemaakt waarbij a.s. vrijdag de hoofdzekering (stop) wordt verzegeld. Het had dus even wat voeten in de aarde maar het resultaat mag er wezen :-)

Met de 8 zonnepanelen op het dak is vanaf 20 april tot en met 27 mei zo'n 301kWh teruggeleverd. Even simpel uitgerekend komt dit neer op zo'n € 60,20 (uitgaande van enkel tarief). Tijdens deze periode is een deel dat de panelen hebben opgewekt direct verbruikt en de rest (301kWh) teruggeleverd.

Sinds ik de zonnepanelen op het dak heb liggen moet ik toegeven dat er sindsdien ook wat bewuster wordt omgegaan met elektriciteit, sinds kort wordt via Domoticz het stroom en gasverbruik bijgehouden waardoor realtime inzage is in het verbruik. Via deze pagina kun je realtime zien hoe het er qua verbruik voor staat.Terug naar Overzicht


SocialmediaGoogle Insights Vimexx Vimexx